2020-08-24 08:26:06• hírek • Fizetett tartalom

Ezek voltak a legnépszerűbb szakok a Partiumi Keresztény Egyetem nyári felvételijén

Sikeresen lezárult a nyári felvételi a Partiumi Keresztény Egyetemen. A rendkívüli helyzetre való tekintettel nagyobb hangsúlyt kapott az online beiratkozás, de a jelentkezőknek lehetőségük volt személyesen is elmenni és beiratkozni az egyetemre. 

Rekordszámú beiratkozó volt ebben az évben, összesen 516-an iratkoztak be alap- és mesterképzésre júliusban, 30%-kal többen az előző évhez képest. A sikeresen felvételizőknek egy hét állt rendelkezésükre, hogy elfoglalják helyeiket. Az őszi felvételire meghirdetett helyek száma a hét folyamán lesz elérhető az egyetem honlapján. 


A Bölcsészettudományi és Művészeti Karon a 7 alapképzésre és 3 mesterképzésre összesen 175-en jelentkeztek. A legkeresettebb szakok ezen a karon az Angol nyelv és irodalom, Képzőművészet-Grafika volt ebben az évben is, ezeken a szakokon nem is maradtak ingyenes helyek az őszi felvételire. A Magyar nyelv és irodalom, Német nyelv és irodalom, Angol nyelv és irodalom szakok is nagyon népszerűek voltak a jelentkezők körében, több hallgató élt azzal a lehetőséggel, hogy “két szak, két esély”, és ezen szakok párosításán folytatja tanulmányait a 2020-as évben. A zene képzés esetében már várják a bukaresti jóváhagyást a Magánének szak indítására, a Zene szak esetében csak 5 ingyenes helyen tudják fogadni az ősszel jelentkező diákokat. Mesteri képzések tekintetében a Többnyelvűség és multikulturalitás esetében teltek be az összes ingyenes helyek, de a Vizuális kommunikáció és Zeneművészet a jelenkorban mesterképzésekre is nagy volt az érdeklődés. 


A Gazdaság- és Társadalomtudományi Karon a 6 alapképzésre és 3 mesterképzésre összesen 341-en iratkoztak be. A legkeresettebb szakok ezen a karon ebben az évben a Tanítóképző, Szociológia, Menedzsment, Bank és pénzügyek, Turisztika. Ezeken a szakokon minimális ingyenes helyek maradtak csak, de fontos tudni, hogy a tandíjas helyekre felvételizők első év után átkerülhetnek ingyenes helyre, amennyiben jó eredményeket érnek el a vizsgaszesszióban. A mesterképzések esetében a Vállalkozások fejlesztésének menedzsmentje és az Európai szociálpolitika képzések ingyenes helyei teltek be teljes egészében, de az Idegenforgalmi gazdálkodás mesterképzés iránt is nőtt az érdeklődés ebben az évben.


A Debreceni Egyetem kihelyezett tagozataira is nagy volt az érdeklődés, a 3 szakra (Gépészmérnök, Vidékfejlesztés, Agrármérnök) összesen 7 0-en iratkoztak be. Ezeken a szakokon augusztus 3-án zajlik a meghallgatás, s az eredményhirdetést követően anyakönyvezhetnek a sikeresen felvételiző diákok.


Az őszi felvételire a beiratkozás 2020. szeptember 7-18. között zajlik, online és személyesen is lesz most is lehetőségük az érdeklődőknek jelentkezni a PKE-ra.  A beiratkozáshoz szükséges tudnivalók, a meghirdetett helyek száma, a fontos időpontok megtalálható az egyetem honlapján www.partium.ro valamint az egyetem Facebook és Instagram oldalán is. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: